Satasote tehdään palvelut edellä, ihmiskeskeisesti.

Sote-uudistuksessa koko julkista sosiaali- ja terveydenhuoltoa kehitetään vastaamaan yhteiskunnan muutoksiin. Myös Satakunnassa uudistaminen tehdään palvelut edellä, ihmiskeskeisesti.

Mikä on Satasote?

Satasote valmistelee Satakunnassa toteutettavaa sote-uudistusta. Sote-uudistuksessa parannetaan ihmisten peruspalveluja. Samalla sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen siirretään kunnilta hyvinvointialueiden vastuulle.

Miksi sote-uudistusta tehdään?

Tällä hetkellä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu on vajaalla 200:lla kunnalla tai kuntayhtymällä. Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteet uudistetaan, jotta voidaan taata yhdenvertainen palvelujen saatavuus koko Suomessa.

Milloin uudistus toteutuu?

Uudistus toteutetaan hallitusti vaiheittain. Satasoten valmistelu on aloitettu marraskuussa 2019 ja sitä toteutetaan aktiivisesti. Uuden Satakunnan hyvinvointialueen on määrä aloittaa toimintansa 1.1.2023.

Ajankohtaista

Euno Grön hymyilee kameralle kuvassa, minkä taustalla on hevonen

Koti TV:n ohjelmatarjontaan päivittäiset yhteislauluvartit

26.2.2021

Yhteislauluvartti sai alkunsa ikäihmisten toiveiden ja palautteiden perusteella. Yhteislauluja lauletaan Koti TV:ssä ainakin helmi- ja maaliskuun ajan, mahdollisesti sen jälkeenkin. Nyt saatujen asiakaspalautteiden perusteella yhteislauluja on laulettu niin ikäihmisten kodeissa kuin palveluasumisessa yli maakuntarajojen ja vastaanotto on ollut alusta asti innostunutta. Kappalevalinnat ovat olleet osuvia ja pidettyjä. Niitä valitessa kuultiin vanhustyön ammattilaisia.

Lue koko artikkeli

Satakunnan hyvinvointialueen vapaaehtoinen valmistelu etenee

19.2.2021

Satakunnan hyvinvointialueen vapaaehtoinen valmistelu etenee, kun Satasoten johtoryhmä päätti 18.2. pidetyssä kokouksessaan esittää ohjausryhmälle vapaaehtoisen valmistelutyön asiantuntijaryhmän asettamista. Asiantuntijaryhmä aloittaisi vapaaehtoisen valmistelutyön mahdollisimman nopeasti ennen sote-uudistusta koskevan lainsäädännön mahdollista voimaantuloa.

Lue koko artikkeli

Osallistu ja vaikuta!

Lisäämme sivuillemme tasaisin väliajoin kyselyn, mihin osallistumalla vaikutat Satakunnan sote-uudistuksen valmisteluun.

Kysy, kommentoi ja anna kehitysideoita!

Haluatko saada lisätietoa Satakunnan sote-uudistuksesta? Onko sinulle kommentteja vai haluaisitko antaa kehitysideoita uudistukseen liittyen? Se kaikki onnistuu tämän lomakkeen kautta!

Jos sinulla on kysymys, jätäthän nimesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta voimme vastata sinulle. Usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset julkaisemme nimettömänä myös näillä sivuilla. Kommentit ja kehitysideat jaamme uudistuksen tekijöille aihealueen mukaan. Huomaathan, että emme suoraan vastaa sinulle kommenttiin tai kehitysideaan, mutta otamme sen käsitteyyn.