Tiedotteet ja uutiset

Asiakasnäkökulma on tärkeä osa palveluketjua

19.4.2021

Palveluketjut laaditaan maakunnallisissa, organisaatiorajat ja ammattiryhmät ylittävissä työryhmissä. Palveluketjut on ensisijaisesti suunniteltu ammattilaisten käyttöön, mutta asiakkaatkin pääsevät niitä avoimesti katsomaan. Miksi sitten palveluketjutyöryhmissä on mukana asiakasnäkökulman edustaja? Miksi asiakasnäkökulma on tärkeä, vaikka palveluketjut palvelevat ensisijaisesti ammattilaisia?

Lue koko uutinen

Ilmassa on lupaus kesästä

12.4.2021

Satakunnan tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa erityisen arvokasta on se, että hanke on jo alusta asti suunniteltu toteutumaan perustason sote-yksikössä. Tämä tarkoittaa, että palveluiden parantamiseen panostetaan siellä, missä satakuntalainen ihminen kohtaa sote-ammattilaisen; yleensä tavallisen elämän keskellä.

Lue koko uutinen

Tiede, koulutus ja tiedottaminen vahvasti esillä palvelurakenneryhmän kokouksessa

9.4.2021

Palvelurakenneryhmä kokoontui perjantaina 9.4. käsittelemään muun muassa TKIO-toimintaa, minkä tavoitteena on kohtauttaa digitaalisella alustalla eri toimijat: oppilaitokset, sotetoimijat, elinkeinotoimijat. Kokouksessa käsiteltiin myös osahankkeiden hankintoja. Hankinnat koostuvat sote-rakenneuudistuksen osahankkeisiin liittyvistä hankinnoista, sillä vuoden loppuun päättyvän hankkeen hankintaprosessit on pyrittävä aloittamaan viimeistään ennen kesää. Näin suunnitellut toimenpiteet pystytään tekemään hankeaikana. Kohderyhmiä tullaan kesällä kohtaamaan myös SuomiAreena-tapahtumassa.

Lue koko uutinen

Combilanssitoiminnan pilotointi alkaa Raumalla

1.4.2021
Rauman pääterveysasema

Combilanssitoiminnan pilotointi alkaa Raumalla tiistaista 6.4. alkaen. Kyseessä on kotiin annettavien palveluiden toimintamalli, jossa ensihoitoyksikössä toimii työparina perus- tai hoitotasoinen ensihoitaja sekä kotisairaalan sairaanhoitaja. Combilanssin toiminta-aika on alkaessa arkisin klo 9–22. Tavoitteena on, että toiminta tulisi tulevaisuudessa olemaan ympärivuorokautista.

Lue koko uutinen

Elinkeinoelämän ääni kuuluu myös Satasotessa

23.3.2021
Kuvassa ovat Minna Nore, Markku Kivinen, Taru Anttila ja Riikka Piispa.

Elinkeinoelämän edustus on ollut mukana Satasoten palvelurakenneryhmässä tammikuusta alkaen valmistelemassa Satakunnan sote-uudistusta. Sote-uudistuksella on suuri vaikutus myös yritysten palvelutuotantoon. Tästä syystä elinkeinoelämän edustajat onkin otettava mukaan suunnittelemaan tulevaa uudistusta.

Lue koko uutinen