Aluevaltuuston ensimmäisessä kokouksessa merkittäviä päätöksiä hyvinvointialueen rakentamiseksi

Tammikuussa vaaleilla valittavan aluevaltuuston ensimmäinen kokous pidetään 2. maaliskuuta 2022 eli käytännössä heti, kun valtuuston toimikausi alkaa. Väliaikainen valmistelutoimielin päätti kokousajasta ja kokouksen asialistan keskeisistä kohdista 21.12.2021 pidetyssä kokouksessaan.

Satasote_kuvatausta

Aluevaltuuston ensimmäisessä järjestäytymiskokouksessa päätetään muun muassa aluehallituksen, tarkastuslautakunnan ja muiden toimielimien asettamisesta. Aluehallitus päättää myös hyvinvointialuejohtajan viran perustamisesta ja viran kelpoisuusehdoista sekä muiden johtajien, päälliköiden ja esihenkilöiden rekrytointiperiaatteista. Käsittelyssä on myös Satakunnan hyvinvointialueen organisaatiomalli ja hallintosääntö.

– Aluevaltuusto tekee heti ensimmäisessä kokouksessaan merkittäviä päätöksiä. Näiden päätösten avulla Satakunnan hyvinvointialueen rakentamisessa päästään isoin askelin eteenpäin, toteaa väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja Asko Aro-Heinilä.

Aluevaltuusto valitaan tammikuussa ensimmäistä kertaa järjestettävissä aluevaaleissa. Aluevaalit järjestetään sunnuntaina 23.1.2022. Ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 12.–18.1.2022. Lisätietoa vaaleista löydät vaalit.fi -sivustolta.

Väliaikaisen valmistelutoimielimen toimikausi päättyy, kun aluevaltuuston valitsema aluehallitus on aloittanut toimintansa.