Tietoa henkilöstölle

Olemme kaikki uuden äärellä. Satakunnan hyvinvointialueelle tulee siirtymään noin 10 000 työntekijää ja tulemme tarjoamaan sote- ja pelastuspalveluita yli 215 000 asukkaalle vuodesta 2023 alkaen. Uudistuksen myötä hyvinvointialue on maakunnan suurin työnantaja.

Tälle sivulle on koottu henkilöstölle tärkeää tietoa. Seuraathan sivua ja tiedät, miten hyvinvointialueen valmistelu etenee Satakunnassa!

Siirtyvä henkilöstö

Satakunnan hyvinvointialueen palvelukseen siirtyy noin 10 000 ammattilaista. Hyvinvointialueen palvelukseen siirtyy henkilökunta

  • Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymästä eli Satasairaalasta
  • Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymästä eli PoSasta
  • Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymästä eli Kessotesta
  • Porin kaupungin perusturvan palveluista
  • Rauman, Huittisten, Euran ja Säkylän sosiaali- ja terveyspalveluista ja
  • Satakunnan pelastuslaitokselta.

Lisäksi hyvinvointialueen palvelukseen siirtyvät

  • opiskeluhuollon kuraattorit ja psykologit
  • ne kunnan tukipalvelutehtävissä työskentelevät, joiden työtehtävistä vähintään puolet on sosiaali- tai terveydenhuollon tai pelastustoimen tukitehtäviä.

Tilaa henkilöstön uutiskirje

Henkilöstön uutiskirje on tarkoitettu Satakunnan hyvinvointialueelle siirtyvälle sote- ja pelastushenkilökunnalle sekä niille kunnan muille työntekijöille, joiden tulee tietää sote-uudistukseen liittyvistä asioista. Henkilöstön uutiskirjeessä perehdytään tarkemmin valmisteluun ja siinä jaetaan erityisesti henkilöstölle tärkeitä tietoja.

Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet sivuillemme usein kysyttyjä kysymyksiä. Miten uudistus vaikuttaa arkipäivääni? Miten käy lomalle ja palkalle? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset usein kysytyt kysymykset -sivulta! Voit myös lähettää oman kysymyksesi meille sivuilta löytyvän lomakkeen avulle.

Uusimmat uutiset henkilöstölle

Saman sateenvarjon alle

6.5.2022

Pelastustoimi ja sote-toimialat yhdistyvät vuoden vaihtuessa samaan organisaatioon, vaikkakin omina toimialoinaan. Pelastustoimi asemoituu organisaatiokaavioon elinkaarimallin rinnalle omaksi osastokseen. Visiona tulisi tästä huolimatta olla yhteistyön tiivistäminen ja helpottaminen. Yhteinen organisaatio tuo tähän oivallisen alustan.

Lue koko uutinen

Tulevat tapahtumat ammattilaisille

Katso videotallenteita

Järjestämme erilaisia tilaisuuksi koko henkilöstölle sekä esihenkilöille. Tilaisuudet tallennetaan ja pääset tutustumaan niihin myös jälkikäteen. Kokoamme tälle sivulle olennaisimmat videotallenteet. Kaikki videot löydät YouTube-kanavaltamme.

Henkilöstön kahvitilaisuudet

Järjestämme henkilöstön kahvitilaisuuksia Teamsin välityksellä kuukausittain. Tästä näet tilaisuuksien tallenteet.

Valmistelun tietoiskut

Hyvinvointialue-tietoiskuissa perehdytään hyvinvointialueen valmisteluun osa-alue kerrallaan. Tilaisuudet on järjestetty Satasairaalan henkilökunnalle ja tallenteisiin voivat tutustua kaikki kiinnostuneet.

Esihenkilöinfot

Järjestämme esihenkilöinfoja säännöllisesti. Infoissa käydään läpi valmistelua esihenkilöiden näkökulmasta ja jaetaan heille olennaista tietoa. Tästä näet tilaisuuksien tallenteet.