Kiitos vuodesta 2021 – työ jatkuu ensi vuonnakin!

Satakuntalainen sosiaali- ja terveystyö on ottanut vuoden aikana valtavan harppauksen kohti tulevaa hyvinvointialuetta. Kesäkuussa hyväksytty laki uudesta hyvinvointialueesta laittoi vipinää kinttuihin koko maakunnassa: nyt sote-uudistus ja hyvinvointialueet ovat oikeasti tulossa parantamaan asukkaiden palveluita ja luomaan uusia toimintamalleja.

Lapsi leikkii

Satakunnassa kehittämistyötä on tehty erityisesti Rakenneuudistuksen kehittämishankkeessa ja Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa. Tällä viikolla saimme tiedon, että Tulevaisuuden sote-keskus -hanke on saanut hakemansa 6,17 miljoonan euron lisäavustuksen sosiaali- ja terveysministeriöstä. Hienoa, että yhteinen valmistelutyö kantaa hedelmää ja nyt laajentuvassa hankkeessa päästään avustuksen turvin jatkamaan Satakunnassa tehtyä erinomaista kehittämistyötä, jotta kaikilla satakuntalaisilla olisi yhtäläiset ja hyvin toimivat palvelut.

Rakenneuudistuksen kehittämishanke päättyy tämän vuoden lopussa. Hanke on saanut aikaan loistavia tuloksia, kiitos siitä kaikille hanketekijöille ja yhteistyökumppaneille! Rakenneuudistuksen hankkeen puitteissa on tehty paljon valmistelu- ja selvitystyötä, joka luo pohjaa tulevalle hyvinvointialueen toiminnalle ja organisaatiolle. Hankkeessa on mm. toteutettu organisaatio- ja johtamisrakenneselvitystä sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuslaitoksen toiminnasta. Onneksi työ jatkuu lisäavustuksen turvin Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa ja lopulta hyvinvointialueellakin.

Mennyt vuosi on ollut kehittämisen ja yhteistyön vuosi. Kiitos työstä kuuluu kaikille, jotka ovat rakentamassa Satakunnan yhteistä hyvinvointialuetta. Jatketaan töitä ensi vuonna, mutta nyt on aika levätä ja nauttia joulusta!

Anneli ja Anna,
hankejohtajat