Laajempaa valikoimaa ja helppoutta satakuntalaisen asiointiin

Teksti: Katri Tunttunen, Minna Heino

Toimintatapojen ja prosessien uudistaminen ja yhtenäistäminen digitaalisten välineiden avulla on iso ja mielenkiintoinen haaste. Olemme hankekoordinaattoreina ilolla vastaan ottaneet haasteen ja työpöytämme on jo täyttynyt monista kehittämiskohteista.

Kaksi henkilöä käyttävät tablet-tietokonetta pöydän ääressä

Kuntalaiset vaativat digitaalisia palveluita perinteisten palveluiden rinnalle. Myös lainsäädäntö ja kustannusten hillintä tavoitteet asettavat kannustimia digtaalisten palveluiden tarjoamiselle ja käyttöönotolle. Digitaaliset palvelut eivät kaikille sovi, mutta niitä on tavoitteena tarjota aina vaihtoehtona perinteisten palveluiden rinnalla. Tavoitteenamme on myös vahvasti tukea toimintatapaa, että sama tieto kysytään asiakkaalta vain yhden kerran.

Meillä on edessämme iso mutta mielenkiintoinen matka palveluiden digitalisoinnissa. Kuntalaiselle pienenäkin muutoksena näkyvän asian takana saattaa olla tuhansia työtunteja.
Välineitä ja teknisiä ratkaisuja digitaalisten palveluiden mahdollistamiseksi on tarjolla paljon. Tällä hetkellä haasteemme on viedä digitalisaation ilosanomaa ja saada toiminnanmuutosta tuettua sekä ammattialisille että kuntalaisille.

Me hankekoordinaattorit Minna (minna.heino@satasairaala.fi) ja Katri (katri.tunttunen@satasairaala.fi) lähetämme digitaalisia terveisä kaikille ja otamme mielellään vastaan kehitysehdotuksia. Toimimme myös tukena digitalisaatioon liittyvissä asioissa.

Jo nyt voit tutustua Satakunnassa voimakkaasti laajeneviin digitaalisiin palveluihin esimerkiksi käymällä Omaolo-palvelussa!


Satasoten katsauksissa hankejohtajat ja -koordinaattorit kirjoittavat sote-uudistuksen ajankohtaisista aiheista.