Lapsibudjetoinnin hankkeen julkistusseminaari 25.8.

Tervetuloa kuntien ja hyvinvointialueiden lapsibudjetoinnin hankkeen julkistusseminaariin! Tilaisuus järjestetään torstaina 25.8. klo 9.30–12 hybridinä valtiovarainministeriön Paja-auditoriossa (Mariankatu 9, Helsinki) ja Teamsissa. Tilaisuuden alussa on kahvitarjoilu. Varsinainen ohjelma alkaa klo 10.00.

Hankkeen selvityshenkilöt Mika Penttilä ja Juha Aho esittelevät kuntien ja hyvinvointialueiden lapsibudjetoinnin viitekehyksen sekä toimenpide-esityksiä toteumatietojen, kuten talous- ja toimintatietojen, seurantaan ja raportointiin. Tilaisuudessa kuullaan ministerin puheenvuoro ja paneelikeskustelu lapsibudjetoinnin kehittämisestä. Tilaisuuden puhujat tarkentuvat.

Kutsu on osoitettu kansanedustajille, aluevaltuutetuille ja kunnanvaltuutetuille sekä kuntien, kuntayhtymien ja hyvinvointialueiden viranhaltijoille. Seminaariin ovat tervetulleita kaikki lapsi- ja perhepolitiikkaa seuraavat henkilöt. Julkistusseminaarista saa mielellään jakaa tietoa eteenpäin!

Julkistusseminaarin ohjelma

  • Kahvitarjoilu
  • Avauspuheenvuoro, VM
  • Kansallinen lapsistrategia, STM
  • Hankkeen tulosten esittely, selvityshenkilöt Mika Penttilä ja Juha Aho
  • Paneelikeskustelu: Lapsibudjetoinnin kehittäminen kunnissa ja hyvinvointialueilla
  • Kunnan ja hyvinvointialueen puheenvuorot
  • Ministerin puheenvuoro
  • Päätössanat, VM

Ilmoittautuminen live-osallistujaksi

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Pyydämme paikan päälle saapuvia ilmoittautumaan tiistaihin 23.8. klo 16 mennessä. Mariankadulle saavuttaessa vieraat ohjataan opastuspisteeltä Paja-auditorioon. Pyydämme teitä huomioimaan, että opastuspisteellä tarkastetaan vierailijoiden henkilöllisyys.

Etäosallistujat voivat seurata tilaisuutta yllä olevan linkin kautta. Etäosallistujien ei tarvitse erikseen ilmoittautua tilaisuuteen.

Tervetuloa!

Ystävällisin terveisin

Tietoa kuntien ja hyvinvointialueiden lapsibudjetoinnin hankkeesta

Valtiovarainministeriön hanke on osa kansallisen lapsistrategian toimeenpanosuunnitelmaa, jossa jalkautetaan lapsistrategian linjauksia lapsi- ja perhemyönteisen, lapsen oikeuksia kunnioittavan Suomen rakentamiseksi.

Lapsibudjetoinnin tavoitteena on parantaa lasten, nuorten ja perheiden palveluiden vaikuttavuutta sekä vahvistaa julkisten resurssien kohdentumista ja tietojohtamisen edellytyksiä. Lapsibudjetointi pohjautuu YK:n Lapsen oikeuksien yleissopimukseen, jonka mukaan jäsenvaltioilla on velvollisuus edistää lasten oikeuksien toteutumista talousarvioprosessin kaikissa vaiheissa.

Lapsibudjetoinnilla tarkoitetaan tässä hankkeessa kunnan tai hyvinvointialueen talousarvion ja tilinpäätöksen tarkastelemista lapsen oikeuksien näkökulmasta. Toteumatiedoilla viitataan talouden ja toiminnan, kuten esimerkiksi sivistys- ja sote-palveluiden, tietojen keräämiseen ja raportointiin.