Ministereiden sote-aluekierros vierailee Satakunnassa 15.11.

Hyvinvointialueiden valmisteluun liittyvä Sosiaali- ja terveysministeriön aluekierros järjestetään Porissa 15.11.2021 kello 14–16. Vierailulla kerrotaan ja keskustellaan sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksesta ja sen etenemisestä.

Mies kävelee ylös rappusia.

Kierroksella Porissa ovat mukana perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja valtiovarainministeri Annika Saarikko sekä sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön, sisäministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön viranhaltijoita. Paikan päällä on myös Satakunnan hyvinvointialueen valmistelussa mukana olevia henkilöitä.

Aluekierroksen tavoitteena on välittää ajantasaista tietoa ja keskustella sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sisällöistä sekä toimeenpanosta hyvinvointialueilla. Tilaisuuksien aiheena on myös tammikuussa ensimmäistä kertaa järjestettävät aluevaalit.

Aluekierros on suunnattu muun muassa hyvinvointialueiden edustajille, sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen paikallisille toimijoille, kuntien edustajille ja poliittisille päättäjille sekä aluevaaleissa ehdokkaaksi asettuville. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta. Tilaisuuden yhteydessä medialle järjestetään ministereiden haastattelumahdollisuus. Paikanpäälle saapuvien tulee ilmoittautua tapahtumaan täältä.

Tilaisuuden ohjelma

Tilaisuus järjestetään Teknologiakeskus Pripolissa, Porissa kello 14–16. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös etänä sosiaali- ja terveysministeriön YouTube-kanavalla.

  • 14.00 Tervetuloa
  • 14.05 Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistus sekä hyvinvointialueiden käynnistyminen
  • 14.30 Satakunnan hyvinvointialueen valmistelu
  • 14.50 Kysymyksiä ministereille
  • 15.05 Valtioneuvoston ja hyvinvointialueiden yhteistyö toimeenpanossa
  • 16.00 Tilaisuus päättyy

Valtakunnallinen kiertue on alkanut Helsingistä ja jatkuu kunkin hyvinvointialueen järjestämällä tilaisuudella. Muiden hyvinvointialueiden tavoin, Satakunnan hyvinvointialue vastaa aluekierroksen tapahtumista yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.