”Odotan, että pääsen soveltamaan opittuja asioita käytäntöön” – harjoittelija Laura Ramstadius esittäytyy

Laura Ramstadius on aloittanut harjoittelijana Satakunnan tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa huhtikuussa. Harjoittelunsa aikana hänen on tarkoitus perehtyä syvällisesti hanketyön maailmaan.

Laura-Ramstadius_2

Porista kotoisin oleva Ramstadius opiskelee tällä hetkellä Itä-Suomen yliopistossa yhteiskuntatieteitä pääaineenaan sosiaalipsykologia. Sosiaalipsykologia on käyttäytymistä ja vuorovaikutusta tutkiva tieteenala, mikä sijoittuu sosiologian ja psykologian välimaastoon. Opinnot ovat loppuvaiheessa ja valmistuminen häämöttää.

– Opinnot ovat tällä hetkellä maisterivaiheessa ja kirjoitan juuri gradua. Kiinnostuksen kohteina minulla on erityisesti hyvinvoinnin edistäminen sekä syömis- ja terveyskäyttäytymisen muutos. Minua kiinnostaa myös, kuinka asiakkaan ja ammattilaisen välisestä hoitosuhteesta ja palvelupoluista saataisiin entistä ihmislähtöisempiä niin että ihminen huomioitaisiin kokonaisuutena. Tähän vaikuttavat monet eri yhteiskunnalliset ja sosiaaliset tekijät. Olen myös kiinnostunut, kuinka organisaatiot ja henkilöstöryhmät voisivat toimia tehokkaammin ja mielekkäämmin yhdessä, kertoo Ramstadius.

Ramstadius hakeutui harjoitteluun nimenomaan hanketyön, koska kokee sen olevan mielenkiintoinen näköalapaikka ja hän on kiinnostunut oppimaan mitä hanketyö pitää sisällään. Harjoittelussaan Ramstadius on päässyt koostamaan muun muassa hankkeen oma-arvioinnin raporttia sekä muita tekstejä, toiminut sihteerinä ja osallistunut laajasti erilaisiin kokouksiin ja seminaareihin. Ramstadius on ollut mukana myös erilaisten kampanjoiden toteuttamisessa. Myöhemmin hänen on tarkoitus osallistua myös tulevaisuuden sote-keskus hankkeen toisen rahoituskauden hankehakun tekoon.

– Harjoittelulta odotan, että pääsen soveltamaan opittuja asioita käytäntöön. Harjoittelun aikana toivoisin vielä pääseväni suunnittelemaan ja kehittämään hankkeen sisältöä ja järjestämään koulutuksia ja työpajoja sekä harjoittelemaan hankeviestintää. Myös kyselyiden toteuttaminen ja niistä saatujen tulosten analysointi kiinnostaa, Ramstadius pohtii.

Vapaa-ajallaan Ramstadiuksen harrastuksiin kuuluu lenkkeily ja hän on herättänyt henkiin myös lapsuuden harrastuksensa, maalauksen. Vapaa-ajalla hän nauttii myös käsitöistä ja työn alla on muun muassa makrameetöitä.

– Odotan myös, että pääsen takaisin salibandykentälle, sillä viime vuonna aloittamani harrastus jäi tauolle muuttaessani Poriin, toteaa Ramstadius.