Ohjeita sata.fi-sähköpostin käyttöön ja ohjeet tietojen siirtämiseen

Nämä ohjeet on tarkoitettu kaikille hyvinvointialueelle siirtyville työntekijöille. Kaikille tulee käyttöön uusi sata.fi-sähköposti, jolla pääsee kirjautumaan myös hyvinvointialueen henkilöstön Satanen-intraan sekä Teamsiin ja muihin O365-palveluihin. 

Kuvituskuva

Ota tunnus käyttöön

Kun olet saanut viestin käyttäjätunnuksesta 2M-IT:ltä, aktivoi tunnus mahdollisimman pian. Tällä hetkellä kaikista luoduista tunnuksista on aktivoitu vasta 40 %. Kirjaudu internet-selaimen kautta saamasi ohjeen mukaisesti ja vaihda salasana.

Tunnuksella pääsee aluksi hyvinvointialueen:

  • Sähköpostiin (selaimella)
  • Teamsiin (selaimella)
  • Työasemaan (käytettävissä eri ajankohtina, organisaatiosta riippuen)
  • Sataseen (intra)
  • OneDrive pilvipalvelutallennuspaikkaan

Vuoden 2023 alusta alkaen on suotavaa käyttää vain hyvinvointialueen sähköpostia kaikkeen viestintään. Tunnus kannattaa aktivoida pikaisesti, sillä jokaiselle tulee tietojen siirtotyötä: omien henkilökohtaisten ja tiimien tietojen osalta HVA-ympäristö on aluksi tyhjä. Lähtökohtana on, että käyttäjät siirtävät tietonsa itse 2M-IT:n ohjeiden avulla. Tietojen siirto koskee sähköposteja nykyisen organisaation sähköpostista, tulevia kalenterimerkintöjä sekä omia sähköpostin yhteystietoja ja kontakteja. Sähköpostiviestit, kalenterimerkinnät tai yhteystiedot eivät siirry uuteen sata.fi-sähköpostiisi/kalenteriisi ilman, että siirrät ne itse erikseen annettavien ohjeiden mukaisesti.

Koulutusta tarjolla tunnusten käyttöönotosta

2M-IT tarjoaa hyvinvointialueelle siirtyvälle henkilökunnalle koulutusta sata.fi-tunnusten käyttöönottoon.

Koulutus järjestetään maanantaina 19.12. klo 14 alkaen. Koulutus järjestetään Teamsilla, pääset mukaan tämän Teams-linkin kautta.

Koulutus tallennetaan ja siihen ei tarvitse ilmoittautua.

Koulutuksen aikana on mahdollista esittää kysymyksiä Teamsin chat-ikkunan kautta. Jos koulutuksen aikana ei ehditä vastaamaan kaikkiin esitettyihin kysymyksiin, kootaan vastaukset henkilökunnan nähtäville koulutustallenteen oheen.  Koulutustallenne ja -materiaali tulee katsottavaksi myöhemmin ilmoitettavassa osoitteessa.

Tunnukset otettu käyttöön – mitä seuraavaksi?

Kun olet ottanut käyttöösi sata.fi-tunnuksen, pääset hyödyntämään sata.fi-ympäristön sähköpostia, Teamsia ja Onedrivea. Myös sata.fi-tunnuksilla käytettävä intra Satanen avataan joulukuussa henkilökunnan käyttöön.

Ohjeita sähköpostin ja tiedostojen siirtoon

Löydät ohjeita ja tiedostoja osoitteesta https://satahva.sharepoint.com/sites/2M-IT-ohjeet (kirjautuminen sata.fi-sähköpostillasi ja salasanallasi)

2M-IT:n ServiceDesk – miten ja missä asioissa voin olla yhteydessä?

Vuoden 2023 alusta alkaen ServiceDesk toimii ensimmäisenä yhteydenottopisteenä, joten voit olla yhteydessä 2M-IT:n ServiceDeskiin kaikissa IT-asioissa, olipa kyse sitten esimerkiksi käyttäjätunnusasioista, sovellusasioista tai työasemiin liittyvistä työpyynnöistä.

ServiceDesk pyrkii ratkaisemaan palvelupyynnön jo yhteydenoton aikana, mutta tarvittaessa pyyntö reititetään eteenpäin joko 2M-IT:n sisällä vastuutiimeille tai sovelluksen pääkäyttäjille.

ServiceDeskiin voit olla yhteydessä puhelimitse, Palvelukanavan kautta, sähköpostitse tai Palvelukanavasta löytyvän Chatin kautta heti vuoden 2023 alusta.

ServiceDeskin yhteystiedot 2.1.2023 alkaen: