Perhekeskusmalli jalkautuu Satakuntaan uuden työntekijän voimalla

Satakunnan perhekeskusten kehittämistyö on saanut oman kokopäiväisen työntekijän maaliskuusta lähtien. Satakunnan tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen lasten, nuorten ja perheiden palvelut -osahankkeeseen on palkattu perhekeskuskoordinaattoriksi Mari Pihl. Pihl on työskennellyt ennen Raumalla Nortamon perhekeskuksen palveluohjaajana.

Perhe istuu sohvalla ja tutkii puhelinta

Perhekeskustoiminnan lisäksi Pyydä Apua –napin kehittämistyö on lähtenyt hienosti eteenpäin ympäri Satakuntaa. Lähes jokaisessa kunnassa, kuntayhtymässä tai yta-alueella on jo kokemusta virtuaalisen napin käytöstä. Tavoitteena on, että tämän vuoden aikana napista saadaan kokemuksia niin kuntalaisen kuin työntekijän näkökulmasta. ”Meillä on nyt aikaa kehittää Pyydä apua -napin toimintamallista mahdollisimman hyvä, niin että vuodesta 2023 alkaen hyvinvointialueella on yhteinen, sähköinen palvelu, joka auttaa satakuntalaisia lapsiperheitä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa”, kertoo Pihl.

Maaliskuussa perhekeskuskoordinaattorina aloittanut Mari kertoo itsestään näin:

“Olen Mari Pihl, toimintaterapeutti ja kuntoutuksen ohjaaja YAMK Raumalta. Opiskelen tällä hetkellä Turun yliopistossa terveystieteitä ja perheeseeni kuuluu mies, kolme lasta sekä kaksi koiraa.

Olen ennen hankkeisiin siirtymistä työskennellyt pääasiallisesti ammatinharjoittajana, mutta työkokemusta on sairaalaorganisaatiosta, kuntoutuskeskuksesta ja hanketyöstä. Vuodesta 2018 lähtien olen toiminut Nortamon perhekeskuksessa toimintaterapeuttina ja palveluohjaajana. Vuonna 2021 olin mukana Tulevaisuuden sote-keskus hankkeessa toimiessani Rauman lasten ja nuorten hyvinvointi –osahankkeessa hankevastaavana.”

Pihl aloitti perhekeskuskoordinaattorina, Tulevaisuuden sote-keskus –hankkeessa, lasten ja nuorten hyvinvointi osahankkeessa. Työn kuvaan kuuluu muun muassa perhekeskusmallin jalkauttaminen ja sen tukeminen ympäri Satakuntaa, sekä Pyydä Apua –napin käyttöönoton tukeminen. ”Työn kuvaani kuuluu, että kierrän eri puolilla Satakuntaa ja tuen kuntien ammattilaisia kehittämistyössä.”

Perhekeskuskoordinaattorin yhteystiedot löydät alta: