Porilainen Heikki Lampinen valittiin Vuoden ensihoitajaksi

Satakunnan liikkuvien palveluiden kehittäjä Heikki Lampinen on valittu Vuoden 2022 ensihoitajaksi. Porissa asuva Lampinen, 44,  työskentelee ensihoidon kenttäjohtajana Satakunnan sairaanhoitopiirissä.

Kuva Heikki Lampisesta.
Kuva Henri Peltonen

Lampinen on ollut jo pitkään mukana maakunnallisten liikkuvien palveluiden ja ensihoidon kehittämisessä. Hän ollut mukana kehittämässä Satasoten hankkeissa mm. maakunnan tilannekeskusta, Akuutti kotikeskusta ja Combilanssi-toimintaa. Lampisen hankkeissa maakunnallinen viranomaisten keskinäinen yhteistyö on lisääntynyt ja tullut sujuvammaksi.

– Kenttäjohtajan tehtävässä pääsin katsomaan järjestelmän toimintaa näköalapaikalta, kertoo Lampinen. – Kiireettömien ensihoitotehtävien hoitamiseen tarvittiin uusia työkaluja ja erilaisia käytäntöjä kestävien ratkaisumallien rakentamiseksi. Onkin ollut palkitsevaa edetä Combilanssi-toiminnassa suhteellisen nopeasti käytännön ja tulosten tasolle.

Vuoden ensihoitaja -tunnustus on arvostettu valtakunnallinen tunnustus ensihoidon kentällä.

– Arvostan saamaani tunnustusta, ja samalla totean sen kuuluvan vahvasti koko tiimille! Ja nyt jatketaan sitten taas työntekoa, koska vielä on aika paljon tekemistä, lopettaa Lampinen.

Vuoden ensihoitaja -palkintoa on myönnetty vuodesta 2011 alkaen. Valintaraatiin kuuluvat Ensihoidon opettajat, Ensihoitolääkärit (Suomen Anestesiologiyhdistyksen ensihoidon alajaos), Suomen Ensihoitoalan liitto, Tehy ja ensihoidon erikoislehti Systole.