Rauman terveyspalvelujen kiireettömällä vastaanotolla otetaan seuraava askel tiimityömallissa

Rauman kaupungin terveyspalvelujen kiireettömällä vastaanotolla otetaan seuraava askel tiimityömallissa 25.5.2021 alkaen. Tiimityömalli tukee tammikuussa käynnistynyttä omahoitajamallia, jossa pitkään palveluja tarvitseville nimetään omahoitaja, joka toimii yhteyshenkilönä potilaan terveysasioissa. Potilas saa omahoitajalle suoran puhelinnumeron sekä halutessaan myös mahdollisuuden asioida omahoitajan kanssa sähköisen asiointikanavan kautta.

Rauman pääterveysasema

Tiimityömallin tavoitteena on, että potilaat saavat tarpeisiinsa apua matalalla kynnyksellä, oikea-aikaisesti ja oikein kohdennettuna. Potilaan hoito pyritään aloittamaan mahdollisimman pian ensimmäisestä yhteydenotosta. Lääkärit ja sairaanhoitajat työskentelevät fyysisesti samassa tilassa ja lisäksi tiimeihin kuuluvat fysioterapeutti, sosiaaliohjaaja sekä terveyskeskusavustaja.

Potilaan ottaessa yhteyttä terveysasemalle yhteydenottoon vastaa sairaanhoitaja, joka hoitaa heti potilaan asioita. Tarvittaessa sairaanhoitaja konsultoi tiimin lääkäriä. Lääkäri antaa ohjeet sairaanhoitajalle, puhuu potilaan kanssa tai pyytää potilasta vastaanotolle.

-Uuden toimintamallin jalkautus ja palvelujen sulautuminen osaksi normaalia päivittäistä toimintaa vaativat aina oman aikansa. Palvelujen käyttäjiltä toivomme ymmärrystä toiminnan käynnistysvaiheessa, pyytää lääkärien ja hoitajien vastaanottojen ylilääkäri Lucy Jokela.

Tiimityömallin kehittäminen on osa Satakunnan tulevaisuuden sote-keskus -hanketta. Kehitetty tiimityömalli on käytössä jo Huittisissa, Eurassa ja Keski-Satakunnassa.

Tulevaisuudessa enemmän digitaalisia palveluita

Digitaalisten palvelujen kehittäminen on keskeinen osa sote-uudistusta. Asioinnin painopistettä pyritään siirtämään entistä enemmän digitaalisiin palveluihin ja suunnitteilla on videovastaanottojen kehittäminen. Palveluihin pääsyn nopeuttamisen ohella haetaan keinoja avun saamiseen mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti.

Rauman terveyspalveluissa on käytössä sähköinen Omaolo-palvelu. Palvelussa voi arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa ja se tarjoaa tilanteeseen sopivan omahoito-ohjauksen tai ohjauksen terveyspalvelujen palvelujen pariin. Kun asiakas on tunnistautunut palveluun, se tarjoaa tarvittaessa sähköisen asiointimahdollisuuden terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.