Ladataan Tapahtumat

Kulttuuri kuuluu kaikille – kulttuurihyvinvoinnin iltapäivä

8.12.2022, kello 12:15 - 15:30

Tule kuulemaan, miten voit lisätä omaa tai asiakkaasi hyvinvointia ja arjessa jaksamista kulttuurin ja taiteen keinoin. Päivän aikana Satasairaalan talvipuutarhassa on Mediataiteen demopäivä, jossa voit tutustua kehitteillä oleviin hoitolaitosympäristöihin suunniteltuihin mediataideteoksiin.

Tilaisuuden tavoitteena on lisätä tietoisuutta kulttuurihyvinvoinnista ja siitä, miten kulttuuria ja taidetta voidaan hyödyntää hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi.

Tilaisuudessa kuullaan myös Satakulttuuria-hankkeen toteutuksista. Tilaisuuden järjestää Kestävän kasvun Satakunta –hanke, joka saa rahoitusta EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (RRF).

Aika ja paikka

8.12.2022 klo 12.15-15.30, Satasairaala. Myös etäosallistuminen on mahdollista

Kohderyhmä

Tilaisuuteen ovat tervetulleita sote- ja kulttuurialan ammattilaiset, kokemusasiantuntijat, järjestötoimijat ja kaikki kulttuurin ja taiteen hyvinvointivaikutuksista kiinnostuneet.

Ohjelma

Avaussanat Hanketoiminnan päällikkö Mari Niemi, Satasairaala

Taide ja kulttuuri mielenterveyskuntoutujan tukena Satapsykiatrian kulttuurifoorumin puheenjohtaja Erika Grankvist, Satasairaala

Uutta mediataidetta hoitolaitosympäristöihin Tuuli Penttinen-Lampisuo, tuottaja Poike Productio

Ennaltaehkäisevät sisällöt tukevat Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa – kulttuurihyvinvointi matkassa mukana Länsi-Suomen yhteistyöalueen aluekoordinaattori Piia Astila, THL

klo 13.30-14.15 Tutustuminen mediataiteeseen ja kahvit

Museot hyvinvointia tukemassa  Yleisötyön intendentti Mirja Ramstedt-Salonen, Porin taidemuseo, Porin kaupungin museopalvelut

Kurkistuksia kulttuurihyvinvointiin Satakunnassa Kestävän kasvun Satakunta -hanke. Hankekoordinaattorit Paula Kaukiainen ja Outi Lähteenlahti, Satasairaala. Koordinaattori Susanna Lehtimäki, Satakuntaliitto

Kulttuurikokemusasiantuntijoiden puheenvuoro ja musiikkia Kulttuurikokemusasiantuntijat Sauli Toivonen ja Mikko Lieskivi

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautumiset pyydetään 5.12.2022 mennessä

Tapahtuma on maksuton osallistujille.

Lisätietoja

Lisätietoa tapahtumasta ja sen sisällöstä antaa
Outi Lähteenlahti
hankekoordinaattori, Kestävän kasvun Satakunta (RRP) -hanke

outi.lahteenlahti@satasairaala.fi

 

Mediataiteen demopäivä Satasairaalan talvipuutarhassa

8.12.  klo 11-16

Mediataiteen Demopäivässä esitellään monimuotoisia mediataideteoksia ja niiden valmistusprosessia. Kaikki teokset ovat vielä keskeneräisiä, joten tapahtuma tarjoaa yleisölle ja teosten tekijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden vuoropuheluun ja kommentointiin. Teosten tekijöitä kiinnostaa teosten kehittäminen hoitolaitosyleisöjen tarpeita ja näkemyksiä huomioiden. Sairaalan henkilökunnalle ja muille yleisöille päivä antaa uusia ideoita siitä, millaisia taideteoksia hoitolaitosympäristöissä voisi olla esillä.

Demopäivän teokset ja taiteilijat:

Marko Tandefelt ja Jani Hietanen: diip.
Teos on resonoiva kehosoitin, joka reagoi kokijan liikkeeseen. Teosta on aikaisemmin testattu mm. Autismisäätiön kanssa. Tandefelt ja Hietanen ovat paikalla pystyttämässä, esittelemässä ja käyttämässä teosta.

Henrietta Lehtonen: Puut.
Teos on monikanavainen videoinstallaatio, jota on kuvattu Pitkäniemen sairaalan puistossa ja se on tulossa esille Taysin uuteen psykiatriseen sairaalaan. Teoksen esittelee tuottaja Tuuli Penttinen-Lampisuo.

Antti Seppänen: Kehotarinat (työnimi).
Teos on lyhyt dokumenttielokuva 50-vuotiaasta Kirsistä, joka on saanut voimaa tanssiterapiasta. Teoksen esittelee tuottaja Tuuli Penttinen-Lampisuo.

 

Tiedot

Päivämäärä:
8.12.2022
Aika:
12:15 - 15:30
Tapahtumaluokat:
,

Järjestäjä

Kestävän kasvun Satakunta (RRP) -hanke

Tapahtumapaikka

Satasairaalan auditorio
Sairaalantie 3
Pori, 28500
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Lisää tapahtuma kalenteriisi!