Ladataan Tapahtumat

Satakunnan rakenteellisen sosiaalityön foorumi II: Voiko kirjaamalla muuttaa maailmaa?

25.5.2022, kello 09:00 - 12:00

… niin, voiko? Tervetuloa kuulemaan ajatuksia herättäviä puheenvuoroja sosiaalihuollon kirjaamisen merkityksestä yhteiskunnalle, ammattilaiselle ja asiakkaalle. Hox! Tämä aamupäivä saattaa muuttaa käsityksesi sosiaalihuollon kirjaamisesta pysyvästi.

Mikä foorumi?

Yhtenä Sosiaalihuollon kansallisen kehittämisohjelman (THL) kärkenä on rakenteellinen sosiaalityö. Tätä mukaillen teema on nostettu yhdeksi Satakunnan Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen osa-alueeksi.

Kuten sosiaalityön professori Aila-Leena Matthies on todennut, rakenteellinen sosiaalityö on saatava puheista teoiksi. Meidän on pohdittava rakenteellisen sosiaalityön tekemisen paikkoja hyvinvointialueilla – missä se pääsee parhaiten oikeuksiinsa? Rakenteellinen sosiaalityö tarvitsee rakenteet onnistuakseen, ja niitä meidän on ryhdyttävä kokoamaan yhdessä.

Kutsummekin nyt koolle Satakunnassa toimivat sosiaalityöntekijät, sosionomit sekä muut rakenteellisesta sosiaalityöstä kiinnostuneet sote-ammattilaiset maakunnalliseen rakenteellisen sosiaalityön foorumiin! Ensimmäinen Satakunnan rakenteellisen sosiaalityön foorumi kokoontui to 10.3.2022.

Foorumin tavoitteena on lisätä keskustelua rakenteellisesta sosiaalityöstä alueella sekä tarjota areena keskustelulle. Tätä kautta tarkoitus on vahvistaa rakenteellisen sosiaalityön asemaa ja osaamista Satakunnassa, sekä kehittää rakenteellista sosiaalityötä ja sen tekemisen tapoja.

Paikka ja aika

Ke 25.5.2022 klo 9-12, Teams

Kohderyhmä

Satakunnassa toimivat sosiaalityöntekijät, sosionomit sekä muut rakenteellisesta sosiaalityöstä kiinnostuneet sote-ammattilaiset

Ohjelma

klo 9  Alkupuheenvuoro sekä kooste edellisestä foorumista

Ajankohtaiskatsaus Satakunnan tilanteeseen

Tukea kirjaamiseen – Kansa-Koulu 4.0 -hankkeen kuulumiset

Kirjaaminen hyvinvoivassa oikeusvaltiossa, geronomi (AMK) Mia Hemming

klo 10.20  Tauko

klo 10.30 Toisionäkökulma: Miten tieto palautuu lopulta ammattilaiselle sekä asiakkaalle? THL:n tiedonhallinnan asiantuntijat

Kirjausten merkitys asiakkaan elämänkulussa, väitöskirjatutkija (YO) Tuulia Stellberg &       kokemustoimija Susanna Valtanen & nuori kokemustoimija

klo 11.55 Loppuyhteenveto

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautumiset ma 23.5. mennessä tämän linkin kautta.

Lisätietoja antaa:

Minka Leino-Holm
Suunnittelija (YTM, laillistettu sosiaalityöntekijä), Sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos
Sosiaalihuollon asiantuntija, Satakunnan Tulevaisuuden sote-keskus -hanke
minka.leino-holm@pikassos.fi
puh. 050 352 9953

Tiedot

Päivämäärä:
25.5.2022
Aika:
09:00 - 12:00
Tapahtumaluokat:
,

Järjestäjä

Tapahtumapaikka

Etätapahtuma

Lisää tapahtuma kalenteriisi!