Ladataan Tapahtumat

Valomerkki- perehdytyskoulutus Rauma

26.9.2022, kello 14:00 - 16:00

Koulutus on tarkoitettu Rauman sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaisille sekä alueen kuntien ja järjestöjen sekä seurakunnan henkilöstölle.

Tervetuloa Valomerkki-perehdytyskoulutukseen 26.9. klo 14-16

Valomerkki-keskustelun kohderyhmänä ovat alle 18-vuotiaat nuoret, jotka ovat käyttäneet päihteitä tai joiden hallussa on ollut päihteitä. Tavoitteena on puuttua nuorten päihteiden käyttöön ennen kuin se muodostuu ongelmaksi sekä vaikuttaa nuoren omiin ajatuksiin ja asenteisiin päihteiden käytöstä. Keskustelun tarkoituksena on antaa tukea sekä keinoja vanhemmille nuorten päihdekasvatuksessa. Valomerkki-keskusteluun kutsutaan vanhempi/vanhemmat ja nuori. Toteutuksessa on mukana ammattilaisia eri sektoreilta ja keskustelu toteutetaan työparina. Ohjautuminen Valomerkkiin tapahtuu pääsääntöisesti viranomaisten kautta.

Aika ja paikka

Koulutuksia järjestetään kaksi samansisältöistä 26.9. tai 28.9. klo 14-16.

Koulutus järjestetään Raumalla livekoulutuksena, paikka ilmoitetaan ilmoittautuneille heti sopivan tilan varmistuttua.

Koulutuksen sisältö

Koulutustilaisuus on vuorovaikutuksellinen ja keskusteleva, joten osallistujamäärä on rajattu 10 henkilöön. Koulutus on osallistujille ilmainen.

Koulutus on tarkoitettu uusille Valomerkki-keskustelun käyttöön ottaville ammattilaisille. Perehdytyskoulutus on kahden tunnin mittainen, jossa käydään läpi Valomerkki-keskustelun tavoitteet, tarkoitus ja toteuttaminen. Mikäli kunnassa ei aiemmin ole ollut Valomerkki-keskustelumallia käytössä syvennytään miettimään toiminnan aloittamista kunnan näkökulmasta. Lisäksi keskustellaan toimintamallin tuloksista ja vaikutuksista. Koulutus on kohdennettu Rauman ehkäisevää päihdetyötä tekeville ammattilaisille. Voit toimia yhtä hyvin sote-palveluissa, sivistys- ja nuorisotoimessa tai järjestössä tai seurakunnassa. Kouluttajana toimii sosiaalityöntekijä/ankkurityöntekijä Jenni Laurila.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 21.9.2022 mennessä tämän linkin kautta.

Lisätietoja

Tellu Rosenqvist
Hankekoordinaattori, Satakunnan tulevaisuuden sote-keskus-hanke
tellu.rosenqvist@porinperusturva.fi
044-7010579

Tiedot

Päivämäärä:
26.9.2022
Aika:
14:00 - 16:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Satakunnan hyvinvointialue
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Rauma
Rauma, 26100 Suomi

Lisää tapahtuma kalenteriisi!