Toimialuejohtajien haku alkanut – katso tästä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin!

Satakunnan hyvinvointialueen toimialuejohtajien haku on alkanut ja virat täytetään sisäisenä ilmoittautumismenettelynä.

Mies kävelee ylös rappusia.

Haemme ilmoittautumismenettelyllä Satakunnan hyvinvointialueelle konserni- ja sote-palveluiden (erityistason ja sairaalapalveluiden, lasten, nuorten ja perheiden palveluiden, aikuisten palveluiden ja ikääntyneiden palveluiden) toimialajohtajia. Ilmoittautumismenettelyyn voivat osallistua Satakunnan sotepalveluita tuottavien kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa olevat hyvinvointialueelle siirtyväksi määritellyt henkilöt.

Hakulinkit on toimitettu Satakunnan sotepalveluita tuottavien kuntien ja kuntayhtymien kautta henkilöstölle.

Miksi virat eivät näy Kuntarekryssä?

Toimialuejohtajien virkoihin ilmoittaudutaan organisaatioihin jaetun linkin kautta. Linkki löytyy organisaatioiden intra sivuilta tai se on jaettu henkilöstölle muulla organisaatiossa käytössä olevalla tavalla. Kuntarekry.fi sivustolla virat eivät ole haettavissa, koska kohderyhmä on rajattu.

Pelastuslaitoksen toimialuejohtajan virka ei ole mukana prosessissa, miksi?

Pelastuslaitoksen organisaatio on jo maakunnallinen ja organisaatio siirtyy hyvinvointialueelle samanlaisena tai hyvin samankaltaisena kuin se on tällä hetkellä. Toimialuejohtajan tehtävään siirrytään suoraan liikkeen luovutuksen perusteella. Muiden toimialuejohtajan tehtävien kohdalla tämä ei ole mahdollista, kun tarkastellaan johdettavia kokonaisuuksia.

Sote-johtajan rekrytointi. Miten se tapahtuu?

Sote-johtajan virka on julkisesti haettavana (satasote.fi, mol.fi ja kuntarekry.fi). Haku päättyy 7.6.2022.

Miksi kutsutaan ilmoittautumismenettelyksi, kun kysymyksiä on paljon vastattavaksi?

Aikataulu virkojen täyttöön on syy, miksi viroista kiinnostuneilta henkilöiltä halutaan tässä vaiheessa jo enemmän tietoa kuin vain ilmoitus kiinnostuksesta virkaan. Saatavien tietojen pohjalta suoritetaan ansioiden vertailua, minkä johdosta kuntarekryn kenttien täyttäminen kannattaa tehdä huolella.

Millä aikataululla virat täytetään?

Aluehallituksen käsittelyssä virkavalinnat ovat 17.6.2022.

Milloin virka tulee ottaa vastaan?

Hyvinvointialueen valmistelun kannalta olisi hyvä, jos virassa voisi aloittaa mahdollisimman pian.

Miten viran hoito vuoden 2022 aikana järjestetään, kun kaikilla on omat tehtävät luovuttavassa organisaatiossa hoidettavana?

Virkatehtävien yhdistäminen edellyttää joustavuutta niin hyvinvointialueen kuin luovuttavassa organisaatiossa. Kummankin organisaation tarpeet tulee yhteensovittaa organisaatioiden välisessä vuoropuhelussa. Alussa virkatehtävän hoitaminen hyvinvointialueella on mahdollista pienemmällä työpanoksella ja loppuvuotta kohden työpanoksen kasvattaminen on tarpeen.