Toimialuejohtajien ja sote-johtajan haku aloitetaan

Aluehallitus päätti 23.5. pidetyssä kokouksessaan Satakunnan hyvinvointialueen toimialuejohtajien ja sote-johtajan virkojen perustamisesta ja kelpoisuusehdoista. Toimialuejohtajien virat täytetään sisäisenä ilmoittautumismenettelynä ja sote-johtajan virka julistettiin haettavaksi julkisessa hakumenettelyssä.

Symboli_vihreällä

Toimialuejohtajien virat sisäiseen ilmoittautumismenettelyyn

Satakunnan hyvinvointialueen konserni- ja sote-palveluiden (erityistason ja sairaalapalveluiden, lasten, nuorten ja perheiden palveluiden, aikuisten palveluiden ja ikääntyneiden palveluiden) toimialuejohtajien tehtävät ovat uudenlaisia kokonaisuuksia, eikä niihin ole suoraa siirtyvää henkilökuntaa. Toimialuejohtajien virat täytetään sisäisen ilmoittautumismenettelyn perusteella. Ilmoittautumismenettelyyn voivat osallistua Satakunnan sotepalveluita tuottavien kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa olevat hyvinvointialueelle siirtyväksi määritellyt henkilöt.

Toimialuejohtajien virkojen kelpoisuusehtoina on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, hyvä johtamisosaaminen ja johtamiskokemus sekä johdettavan palvelukokonaisuuden hyvä tuntemus. Sisäisen ilmoittautumismenettelyn avulla nykyisistä viranhaltijoista valitaan tehtäviin ne, jotka täyttävät asetetut kelpoisuusehdot ja joilla on parhaat edellytykset suoriutua uusista tehtävistä.

– Satakunnan sote-organisaatioissa on useita henkilöitä johto- ja muissa vaativissa asiantuntijatehtävissä, joista löydämme varmasti erinomaiset johtajat nyt avautuviin tehtäviin sisäisellä menettelyllä. Toivomme todella, että kaikki kelpoisuusehdot täyttävät henkilöt hakevat näihin uusiin tehtäviin, toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen.

Toimialuejohtajien virat saadaan sisäiseen ilmoittautumismenettelyyn 24.5.2022. Hakuaika on 14 päivää, eli haku päättyy 7.6.2022.

Ilmoittautumismenettely ei koska pelastuslaitos toimialueen toimialuejohtajaa. Pelastuslaitos toimialueen toimialajohtajan tehtävä poikkeaa muista toimialuejohtajista siten, että pelastuslaitoksen palvelut on jo tällä hetkellä järjestetty Satakunnassa maakunnallisesti eikä tehtävä ole uudenlainen. Virka täytetään 1.1.2023.

Sote-johtajaa haetaan julkisella haulla

Samalla julkiseen hakuun avataan sote-johtajan virka. Sote-johtajan tehtävänä on johtaa hyvinvointialuejohtajan alaisuudessa muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotantoa, toimialueiden palveluja, toiminnan organisointia ja kehittämistä sekä taloutta. Sote-johtaja tulee toimimaan sote-palveluiden toimialuejohtajien esimiehenä.

Sote-johtajan kelpoisuusehtoina on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukokonaisuuden hyvä tuntemus ja hyvää johtamisosaaminen ja johtamiskokemus.

Sote-johtajan virka saadaan julkiseen hakuun 24.5.2022. Hakuaika on 14 päivää, eli haku päättyy 7.6.2022.