Vahvemmat yhdessä – kampanja sote- ja pelastustoimen uudistuksesta

Valtakunnallisella kansalaiskampanjalla tarjotaan tukea hyvinvointialueiden viestintään ja ” Vahvemmat yhdessä”- kampanjalla kerrataan vielä, miksi tämä uudistus on haluttu saattaa maaliin.

Sosiaali- ja terveysministeriö 7.12.2022 12.03
Tiedote

Hyvinvointialueille siirrytään 1.1.2023 sote- ja pelastustoimen uudistuksen myötä, joka on ollut paitsi usean edeltävän hallituksen, myös tämän hallituksen mittavin hanke. Valtakunnallisella kansalaiskampanjalla tarjotaan tukea hyvinvointialueiden viestintään ja ” Vahvemmat yhdessä”- kampanjalla kerrataan vielä, miksi tämä uudistus on haluttu saattaa maaliin.

Valtioneuvosto on käynnistänyt 5.12.2022 kansalaiskampanjan tukemaan hyvinvointialueiden omaa kansalaisviestintää ja muistuttamaan siitä, mitä uudistuksella tavoitellaan. Kampanjan kasvoina ovat näyttelijät Seela Sella ja Ernest Lawson. Kasvovalintoina he ovat kansalaisille tuttuja mutta toisaalta myös hyvin erilaisia ammattilaisia ja vahvoja omalla tontillaan. Kampanjavideolla viitataan siihen, kuinka tässäkin uudistuksessa hyvinvointialueiden alle siirtyy valtava määrä osaamista ja mahdollisuuksia saada enemmän aikaan –yhdessä.

Tavoitteena on varmistaa paremmat sote- ja pelastustoimen palvelut, tasavertaisesti kaikkialla Suomessa. Hyvinvointialueita on kaikkiaan 21, jonka lisäksi järjestämisvastuussa on Helsingin kaupunki ja HUS- kuntayhtymä.

Kampanja tullaan näkemään ja kuulemaan televisio- ja radiokanavilla, digitaalisissa- ja sosiaalisen median kanavissa sekä printtilehdissä joulukuussa 2022 ja tammikuun alussa 2023.