Vanhempien webinaari tarjoaa lapsiperheille tukea ja tietoa

Verkkovälitteiset vanhempien webinaarit alkavat jälleen syyskuussa. Vuonna 2021 pilotoitu webinaarisarja saa nyt jatkoa uusin teemoin. 

Lapsi leikkii
Syksyn aikana kokoonnutaan yhteen Teamsiin perheitä askarruttavien aiheiden pariin. Jokaisella webinaarikerralla on oma teemansa, ja siihen liittyvä alustaja. Iltoja moderoi niin hyvinvointialueen kuin kuntien ja MLL:n Satakunnan lapsiperheiden kanssa työskentelevät ammattilaiset.

Vanhempien webinaari on virtuaalinen kohtaamispaikka kaikille satakuntalaisille lapsiperheille. Se tarjoaa eri ikäisten lasten vanhemmille tukea ja tietoa eri aiheista. Jokaisessa illassa on oma teema ja asiantuntijat, jotka pohjustavat aihetta. Mukaan mahtuu myös keskustelua ja kysymyksiä, aivan kuten live-vanhempainilloissa.

Vanhempien webinaari pidetään etätapahtumina Teamsissa syksyn aikana tiistaisin klo 17.30-19. Se on suunnattu kaikille satakuntalaisille lapsiperheille kuntaan ja lapsen ikään katsomatta. Osallistua voi vanhempien lisäksi esimerkiksi isovanhemmat ja muut lapselle läheiset aikuiset. Illat pidetään suomeksi. Jokaisen illan osallistumislinkin löytää Satasoten tapahtumakalenterista.

– Osallistuminen on helppoa: se vaatii vain kännykän tai tietokoneen sekä internet-yhteyden. Osallistua voi vaikka Pikku Kakkosen aikana, kentän laidalta tai vaunulenkiltä, sanoo perhekeskuskoordinaattori Mari Pihl.

Syksyn webinaarien päivämäärät ja teemat:

  • 20.9. Synnytyksen jälkeen – palautuminen ja hyvinvointi
  • 27.9. Iloa ja vakautta vanhemmuuteen
  •  4.10. Lapsiperhearkea – ilo kehittyvästä lapsesta & Tukea arkeen lapsiperheille
  •  11.10. Lapsen turvallinen arki ei vaadi ihmeitä – Riittävä vanhemmuus riittää, eroperheessäkin
  •  18.10. Eskarilaisesta koululaiseksi -Miten tukea lasta koulun aloittamisessa
  •  Syysloma, ei webinaaria
  •  1.11. Vanhemman rooli oppivelvollisuuden laajentuessa
  •  8.11. Hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden palvelut
Webinaareihin osallistutaan Teamsiin aina saman linkin kautta : bit.ly/VanhempienWebinaari
Webinaareja järjestävät yhdessä Satakunnan hyvinvointialue, MLL:n Satakunnan piiri, Kokemäen kaupunki ja Säkylän kunta.