Vanhempien webinaari tarjoaa lapsiperheille tukea ja tietoa

Satakuntalaisille lapsiperheiden vanhemmille tarjotaan syksyn aikana kahdeksan erilaista infoiltaa vanhemmuuden vaiheisiin. Vanhempien webinaari-tapahtumasarja käynnistyy 15.9. ja jatkuu aina marraskuulle saakka.

Lapset leikkivät laatikoissa.

Vanhempien webinaari on virtuaalinen kohtaamispaikka kaikille satakuntalaisille lapsiperheille. Se tarjoaa eri ikäisten lasten vanhemmille tukea ja tietoa eri aiheista. Jokaisessa illassa on oma teema ja asiantuntijat, jotka pohjustavat aihetta. Mukaan mahtuu myös keskustelua ja kysymyksiä, aivan kuten live-vanhempainilloissa.

Vanhempien webinaari pidetään etätapahtumina Teamsissa aina klo 17.30-19. Se on suunnattu kaikille satakuntalaisille lapsiperheille kuntaan ja lapsen ikään katsomatta. Osallistua voi vanhempien lisäksi esimerkiksi isovanhemmat ja muut lapselle läheiset aikuiset. Illat pidetään suomeksi. Jokaisen illan osallistumislinkin löytää Satasoten tapahtumakalenterista.

– Osallistuminen on helppoa: se vaatii vain kännykän tai tietokoneen sekä internet-yhteyden. Osallistua voi vaikka Pikku Kakkosen aikana, kentän laidalta tai vaunulenkiltä, sanoo lasten ja nuorten hyvinvointi -osahankkeen hankevastaava Mari Pihl.

Webinaarisarjan ohjelma

15.9. Vauvamyönteinen Satakunta
Karita Kaakinen, lastenneuvolan terveydenhoitaja ja imetyskouluttaja ja Merete Willis, kätilö ja imetyskouluttaja, IBCLC sekä Anna Nupponen, paikallistoiminnan koordinaattori Imetyksentuki

28.9. Turvallinen kiintymyssuhde hyvän kasvun perustana
Pirjo Tuovila, Kehityksen ja kasvatuksen erikoispsykologi, PsL, Theraplay®-kouluttaja, DDP®-työnohjaaja, Kiintymyskeskeisen hoidon ja terapian kouluttaja sekä ja Anna Rantamäki, Lapsis ry

4.10. Pienen lapsen (0-6v) kehotunnetaidot
Marjo Viinanen, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS), toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, työnohjaaja STOry (koulutuksessa, valm. 12/21), ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (koulutuksessa, valm. 6/22)

11.10. Murrosiän haasteet
Miika Viitanen, etsivä nuorisotyöntekijä
Mishel Odeh, ohjaaja, ohjaajakouluttaja

20.10. Lapset ja nuoret somessa
Tiia Rosnell, nuorisotyön koordinaattori

10.11. Nuoret ja päihteet
Anna Kenni, ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori
Mikko Vaahtio, kokemusasiantuntija

17.11. Uusperheen pelisäännöt
Elisa Jyllinkoski, uusperheneuvoja

24.11. Ota syliin! Parisuhde pikkulasten perheessä
Hanna Rienoja, johtava perheneuvoja

Lisätietoa webinaarisarjasta

Lisätietoa webinaarisarjasta antavat:

Mari Pihl
Palveluohjaaja,
Lasten ja nuorten hyvinvointi -osahankkeen hankevastaava (Rauma)
puh. 044 403 2060
mari-elina.pihl@rauma.fi

Outi Viitanen
Omahyvinvointi -osahankkeen hankevastaava (Rauma)
puh. 044 4035119
outi.viitanen@rauma.fi