Vanhempien webinaarisarja otettu ilolla vastaan

Syyskuussa käynnistynyt vanhempien webinaarisarja on saanut hyvää palautetta satakuntalaisilta perheiltä. Takana on viisi vanhemmille suunnattua webinaaria, jotka ovat käsitelleet elämää eri ikäisten lasten kanssa. Aiheina ovat olleet mm. vauvamyönteinen Satakunta, pienen lapsen kehotunnetaidot sekä murrosiän haasteet. Webinaarit jatkuvat marraskuussa.

Lapset leikkivät laatikoissa.

Ajatus webinaareista syntyi Raumalla sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Satu Helinin aloitteesta. Idea kehittyi ja siitä tuli yksi Satasoten Tulevaisuuden sote-keskushankkeen osa. Kehittämässä ovat olleet hankevastaava Outi Viitanen, lasten ja nuorten hyvinvointi -osahankkeen hankevastaava Mari Pihl. Valmisteluun lähti mukaan myös Euran Lasten ja nuorten hyvinvointi -osahankkeen hankevastaava Selja Sillantaka. Käytännön järjestelyistä ovat vastanneet Outi Viitanen ja Mari Pihl Raumalta.

– On ollut mielenkiintoista järjestää webinaareja. Jokaiseen aiheeseen on pitänyt perehtyä hieman syvemmin, jotta olemme löytäneet parhaat osaajat mukaan asiantuntijoiksi, Viitanen ja Pihl kertovat.

Webinaareja on ollut seuraamassa alkusyksyn aikana liki 150 vanhempaa. Palaute on ollut positiivista. Webinaarit ovat koettu houkuttelevina, teknisesti helppoina ja hyödyllisinä. Palautetta antaneista vanhemmista 100 % koki saaneensa webinaareista arjen tukea ja palveluja ja 78 % sanoi saaneensa uutta, hyödyllistä tietoa webinaarien kautta. Myös yleistä kiitosta tuli palautteista: “Kiitos tällaisen järjestämisestä ja mahdollisuudesta vertaistukeen eristäytymisen aikana.”

Jatkoa kaivataan

Webinaarien kehittäminen ja toteuttaminen on ollut mittava prosessi, joka alkoi keväällä.

– Tuntui hyvältä, kun suunnitelma alkoi olla valmis ja saimme siitä paljon positiivista palautetta. Toivottavasti webinaarimalli jää pysyväksi palveluksi Satakuntaan ja perheet saavat siitä apua, sanoo Pihl.

Osallistujilta on kerätty palautetta ja aihetoiveita jatkoa varten. Palautetta antaneista vanhemmista 89 % halusi jatkossa asiantuntijavetoisia webinaareja, 11 % haluaisi enemmin keskustelevia, vertaistuellisia webinaareja.

– Meillä on jo ehdokkaita kevään webinaareihin. Webinaarisarja toteutetaan yhteistyössä Satakunnan sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden, yhdistysten sekä uskonnollisten yhteisöjen kesken, Viitanen kertoo.

Loppusyksyn webinaarit

Osallistumis-linkki ja webinaarin tarkemmat aiheet kunkin tapahtuman sivuilla:

ke 10.11. klo 17.30-19 Nuoret ja päihteet

ke 17.11. klo 17.30-19 Uusperheen pelisäännöt

ke 24.11. klo 17.30-19 Ota syliin! Parisuhde pikkulasten perheessä